سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

سلامت دهان و دندان در گرو سلامت روده!

بهداشت ضعیف دهان و دندان غالباً بازتابی از سلامت عمومی فرد است و ممکن است موجب بروز بیماری سیستماتیک شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۱۴ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 04
کد خبر: ۴۸۹۱۲

به گزارش راهبرد معاصر،  نتایج مطالعه جدید نشان می‌دهد بیماری التهاب روده بواسطه بهداشت ضعیف دهان و دندان ناشی از تقابل میکروبیوم‌های روده و دهان، تشدید می‌شود.

 

بهداشت ضعیف دهان و دندان غالباً بازتابی از سلامت عمومی فرد است و ممکن است موجب بروز بیماری سیستماتیک شود.

 

نتایج مطالعه اخیر محققان دانشگاه میشیگان نشان می‌دهد بیماری التهاب روده که شامل بیماری کرون و کولیت روده است، با وجود بهداشت ضعیف دهان وخیم می‌شود.

 

«نوبوهیکو کامادا»، سرپرست تیم تحقیق که سال‌ها بر روی میکروبیوم‌های روده کار می‌کند، در این باره می‌گوید: «بین رشد بیش از حد زیاد گونه‌های باکتریایی خارجی در روده‌های افراد مبتلا به التهاب روده و باکتری‌های که معمولاً در دهان هستند ارتباط وجود دارد.»

 

در مطالعه بر روی موش‌ها مشخص شد به دو طریق، باکتری‌های دهان موجب تشدید التهاب روده می‌شوند.

 

در شیوه اول، بیماری لثه موسوم به پریودنتیت منجر به عدم تعادل در میکروبیوم‌های سالم یافت شده در دهان شده و باکتری‌های عامل التهاب افزایش می‌یابد. سپس این باکتری‌های عامل بیماری به سوی روده حرکت می‌کنند.

 

وانگهی تیم تحقیق اثبات کرد که باکتری‌های دهان موجب تشدید التهاب روده می‌شوند.

 

به گفته کامادا، «میکروبیوم‌های عادی روده در مقابل کلونی سازی باکتری‌های خارجی مقاومت می‌کنند. اما در موش‌های مبتلا به التهاب روده، باکتری‌های سالم روده مختل می‌شوند و توانایی شأن در مقابل باکتری‌های دهان عامل بیماری تضعیف می‌شود.»

 

در دومین فرضیه، پیش بینی می‌شود که پریودنتیت موجب فعال شدن سلول‌های T سیستم ایمنی در دهان می‌شود. این سلول‌های T دهان به سوی روده حرکت کرده و موجب تشدید التهاب می‌شوند.

 

به گفته کامادا، التهاب روده موجب ایجاد سلول‌های T التهابی بیشتری شده که به سوی روده می‌روند و در آنجا با تحریک واکنش ایمنی روده، بیماری را تشدید می‌کنند.

 

یافته‌های این مطالعه می‌تواند درمان‌های جدیدی برای بیماری التهاب روده به همراه داشته باشد./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار